Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Självporträtt




När jag är ute i naturen
tar jag skräpet med när jag går

det enda jag lämnar efter mig
är mina upptrampade fotspår




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 416 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2019-10-11 11:54



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Snyggt. Texten med spåren du lämnar, säger en del om miljöengagemanget.
2019-10-29

    ej medlem längre
Bravo

Finner även ett djup i dikten
Vi går genom livet, de känslor vi lämnar efter oss kan vara både skräp och fotspår.
Ett osynligt doftspår.
2019-10-21

  Lars Hedlin
Bra och fint
2019-10-18

  Solstrale VIP
fin maning och uppmaning!
2019-10-18

  Ezmeralda VIP
Bra så gör även jag!
2019-10-15

  Niliboy
Ja, va fint!
2019-10-15

  KattenKin VIP
Suveränt ihopknutet självporträtt, behövs inte mer, säger ändå så mycket. Kan inte fatta att det fortfarande finns de som bara lämnar skräp och går, som på badstranden när en familj lämnade massor, tillochmed en använd barnblöja. Vilken nonchalans va!!
2019-10-14

  bittemi VIP
Klokt att bara lämna fotspåren efter sig!
2019-10-14

  Gunnel Eriksson VIP
Tar du andras skräp också?
Jag har en bekant som motionerar
med att plocka utefter vägkanten -
steg, steg, böj, räta på ryggen osv.

Bra ämne i din dikt.
2019-10-13

    ADI Nehlin
Tänk om alla kunde göra så. Väl skaldat!
2019-10-13

  Nils-Robert
Så rätt!!
2019-10-12

  Karina"Kia"
Så naturligt vackert allt vi alla bör tänka på!
Fyndigt och detta va både klokt och en riktigt bra ”knorr” på slutet!

Stor applåd!
2019-10-12

  Lehva VIP
En rytmisk text om det fina i det vardagliga.
2019-10-12

  Blomma-Stjärna VIP
kloka fina - tänkvärda ord om att göra rätt (för sig)
2019-10-11

  Olof Lagerhorn VIP
Kloka ord om hur vi bör
förhålla oss till vår omvärld.
2019-10-11

  Kungskobran VIP
Är inte så duktig hemma men dammsuger och sopar och plockar upp men i bland kan det bli liggande ett tag
Barnbarnen är inte så duktiga på att plocka upp ,men vi tjatar på dom


2019-10-11

    ej medlem längre
Människor som tar hand om andra och om vår natur lämnar kvar så många fler spår än fötternas avtryck.
2019-10-11

    Elisabeth Nilsson VIP
En självklarhet, kan tyckas. Men tyvärr inte för alla. Bra och tänkvärd text.
2019-10-11

  Öknens Ros VIP
Något som borde vara en självklarhet för var och en.
2019-10-11

  ResenärGenomLivet VIP
Bra...tänk om alla tänkte som du...
2019-10-11

  M.Eta
En självklarhet som långt ifrån alla tar efter.
2019-10-11

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Så borde alla göra! Naturen är ju vårt hem! Bra!
2019-10-11

  ULJO
Om man alla tänkte så.
2019-10-11

  Feliaxel VIP
Så borde alla göra men tyvärr ser man alldeles för mycket skräp ute i naturen
2019-10-11

  Maria Sundelin VIP
Klokt val
Om alla gjorde så skulle livet bli enklare
Kramar
2019-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP