Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Påväg

Google maps säger Finnerödja men jag är påväg...
Påväg till Luleå,
förbi orter med såna fantastiska namn som tex Bastuträsk...
Låter långt bort.
Långt bort från orter med namn som Varekil, Stenungsund, Kode...

Är på väg långt bort.
Enligt Google maps 126 mil, 1 260 km och en sjuhelsikes massa metrar, decimetrar, centimetrar, millimetrar...
Är på väg bort.
För ett tag.
Är på väg...

Jag åker tåg.
Tåg och liggvagn.
Jag och fem andra kvinnor i ett litet litet rum.
Bäddat och klart.
Fem unga kvinnor och en skönt snarkande jag.

Jo, jag har lite matsäck men den blir till frukost - surdegsbröd och kräftost.
Nu restaurangvagn - räkmacka (!) och vitt vin.

Tänker att de unga damerna ska hinna komma till ro, kanske hinna somna, åtminstone hamna i sovmood...
Vill somna sist...

Framåtstupa sidoläge - bra sätt att sova, att få luft, att minimera snarkningarna.
Ja, det är väl så det får bli.
Framåtstupa sidoläge!

Och, när jag vaknar imorgon så är jag långt bort och alldeles nära.
Långt bort från egna sängen, de vana sammanhangen.

Men, jag har med mig;
Me, myself ’n I!




Fri vers (Fri form) av PhanLieB
Läst 169 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-10-11 21:09



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Vilken härlig beskrivning av en tågresa
på ett mycket personligt sätt
2019-10-12
  > Nästa text
< Föregående

PhanLieB
PhanLieB