Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Artros


invid ligament och muskler går farlederna sina egna vägar

 

Djupt innanför den kupade ledskålen

viskar anmödrarna sina fabler till nästa generation

där invid ligament och muskler går farlederna sina egna oförgängliga vägar

 

Varsamt sömmade som den skiraste spets av mormorshand

 

Där vilar även vaggvisorna som sjöngs för oss som små

kvällarna när vi ritade åttor på våra mammors ryggar

i väntan på John Blund

och minnena av hur hon tålmodigt höll oss sällskap tills sömnen tog överhanden

 

tryggheten så länge hon fanns intill

 

 

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 387 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-10-12 07:40



Bookmark and Share


  Anya VIP
Så fint väver du både smärta i lederna och en mamma som får åttor på ryggen. mycket fint gestaltat.
2019-10-23

  Eva Langrath VIP
Fin poesi
2019-10-12

  Ulf Carlsson VIP
Smärtan som ömmande arv och samlade minnen.
2019-10-12
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP