Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ridå frilagd


På rad. I ordning. Schema över vardagens 

alla aktiviteter. [ hon: jag] en punkt i universum 

historien om hur längtan kunnat spränga

dig [förvandla] göra rikare. 

stoppade inre resa i din bruna väska 

samlade ihop dig [tre av dem] i undanstoppad

sidoficka. 

Hon innan mig. Densamme fast ur borgerlighet 

ännu mer passande. Ur det ruset syntes 

mitt brott du alldeles för länge tolkade 

som utveckling. 

Tystnaden runt otillräckligheten är svar 

nog kring din framtid. Din kärlek din

väntan då. Hoppet om dig. 

Kände jag dina hålrum som du mina? 

Ville du bli fördjupad eller beundrad ? 

I denna fråga förlängdes sorgen till den 

andre. Din oskuldsfulla tro att du står över 

Om inte - otillräcklig. 

 

Vad betydde det att inte klara? 

lägga punkt på punkt av det du redan 

klarat. Bygga kulle av allt du kan 

stå vid sidan. Överraskad beundrad 

av en skara? 

I din bruna väska kan hon höra se 

den man som lämnade allt det bakom 

sig hans längtan kampen 

 

väskan buktar väsnas låter. Om flickan 

vågar. Lägga örat tätt intill. 

 

 

 

 




Bunden vers av smultronbergen VIP
Läst 104 gånger
Publicerad 2019-10-12 11:11



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du skriver naket och ärligt.
Gillar särskilt:
"ville du bli fördjupad eller beundrad"
2019-10-14
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP