Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Spoken word till queer poesikväll på Södra Teatern i september 2019


Könsförrädare

Sisters
Cis-ters
Systerskapet är vår frist
Visst?

Alla embryon har klitoris
Vi skapas alla på nåt vis
I konstruktionens avbild
hvis
lyset tar oss, till sist

Men jag blev visst kvar
Min hemvist var ursoppan
Min hemlighet blev avsnoppad
Jag var ett ägg
En ickebinär amfibie
Drömmande om cilier
Ett transcendent vara
Essensensen av _bara_
…I ljuset
En svikare

För
Jag är en könsförrädare
Jag missar alla gränser
förråder mina cis-ters
fistar gender must-haves
must have missförstått kön gnostiskt

Systerskapet säger
Välkommen,
Men lämna ditt vara på vägen in

På ett ritualistiskt vis
ska jag offra min könsidentitet
på feminismens altare
till det finaste av systerskapen
för att stärka andra
kan de bara stärkas av att jag är deras avbild?

Mina höfter skriker
Mina bröst viker ut sitt samförstånd
Jag ser mig själv utifrån
Visst tillåter inte samhället mig att älska mig själv
Det tillåter mig inte att existera

Jag är den dåliga feministen
Det rosa läppstiftet känns som klister
exkluderingsundvikande cirkusartisten
jonglerar långt långt bortom individualismen
Jag fejkar
Jag fejkar tills jag dör
Det finns ingenstans jag sminkar mig så mycket som när jag ska på Maktsalongen

Quinna
Kvinna
Definitioner
Alla är maskerad illusioner
Que es la vida un illusion
Una sombra una fiction

Retoriska frågor i skamvrån
Är det bara män som är
Nördiga sladdragare
Högljudda otvagade
Smutsiga
Depraverade
Oapologetiska
Black metal
Freaks

Min förrädiska könsidentitet är en naken man i skägg täckt med blod

De säger jag inte har någon sexualitet
Att min existens är våldsbejakande
Allt jag älskar ska jag hata
Du ska synas men inte prata
Du ska sälja din kropp men inte SÅ
Du ska banta men inte SÅ
du ska ta plats MEN INTE SÅ

Mina Queera frihetsdrömmar
Dör i androgyna undervattenströmmar
Akademiska teorier beklagar mina tankars sömmar
Världen ömmar

Stop hallå håll i dig
Vem har sagt att du får befria dig
Håll tankarna i lådan stilla klådan
Tysta plågan släck den Jävla låga
var normal sitt stilla lilla gumman

Sluta förhäv dig fucka inte boxen
Boxa lagom på en norm som inget kräver
Kvävs av kraven
Krav på tama kramar inom ramar
Inom ramverk stramvärk..
Håll tiden
Måla innanför linjen
Fånga tiden carpa döden
Gallra öden bakom galler
Ramarna i galleriet
Visar ändå bara normen
Håll dig i fållan
Platt på mattan
Fall i ledet
Leds av ledare led likström
Flyt som dödsfisk nedförs strömmen
Väck den som drömmer
Om frihet




Fri vers (Spoken word/Slam) av Linnea Risinger
Läst 254 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-10-12 15:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linnea Risinger
Linnea Risinger