Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På tal om pengar...

 

 

En gång i min ungdom gick jag till
banken för att sätta in lite pengar.
Det var en lång kö och när jag
äntligen var framme vid kassan,
så lämnade jag insättningslappen
tillsamman med mina 500 kronor.
När insättningen var klar fick jag
ett kvitto och kunde sedan gå därifrån.

När jag kom utanför banken, så
tittade jag på kvittot, och döm om
min förvåning så såg jag att kassörskan
hade skrivit två nollor för mycket.
Hon hade skrivit att jag satte in hela
50.000:- .

Jag gick naturligtvis in på banken
igen och ställde mig i kön, som var
lika lång som innan. När jag kom
fram sade jag som det var och jag
såg på henne att hon var chockad.
Men hon tackade mig många gånger
för att jag sa till, så hon kunde rätta
till misstaget. Visserligen hade felet
säkert uppdagats så småningom,
med nu slapp hon ju sitta efter
kontorstiden och leta.

Det kändes i alla fall gott att göra
det rätta. Gör man det så får man
säkert igen på något sätt.

 

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 346 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2019-11-06 13:45



Bookmark and Share


  Ingemies. Blandning
Ärlighet varar längst!
2020-03-13

  aol
Det var bra gjort för det hade uppdagats,
2019-12-04

  Thomas Widemark
Ja, det var nog det klart säkraste, hederligaste och kort sagt bästa att göra.
Allt annat hade nog lett till trubbel både för dig och kassörskan.
2019-11-10

  Olof Lagerhorn VIP
En berättelse som på ett rakt och
klart sätt visar på rätt och fel i en
given situation.
2019-11-07

  Eva Helene VIP
Gott att få läsa detta. Och fint med den personliga servicen som fanns på den tiden. Alla kan göra fel, men du var i alla fall hederlig.
2019-11-07

    Ken Cassel
Ja, ärlighet vara längst, vännen

:-)

Kram på dig!
2019-11-06

  Fem hjärtan VIP
Bra gjort av dig.. Ärlighet är alltid bäst i i längden
2019-11-06

  överlevaren VIP
Goda gärningar ger ränta i längden.....
2019-11-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Ett minne från ungdomen, med ett bra budskap. Idag verkar ärlighet vara en bristvara, särskilt bland de som förvaltar medborgarnas pengar.
2019-11-06

  Larz Gustafsson VIP
Hade jag skrivit den här texten så hade jag blivit hånad.
2019-11-06

  ULJO
Ärlighet varar alltid längst. Ädelt gjort av dig.
2019-11-06

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om ärlighet, förstår att hon blev tacksam!
2019-11-06

  Anya VIP
Fint om ärlighet. Bra flyt i berättelsen.
2019-11-06

  Niliboy
Ja, så fint. Ärlighet varR längst.
2019-11-06

  Feliaxel VIP
Så sant det lönar sig många gånger att vara ärlig
2019-11-06
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP