Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du bad mig att skriva en dikt

Du bad mig att skriva en dikt.
Och det är en enkel sak att göra.
Men skall du skriva nåt av vikt
Är du rädd att ingen vill höra.

Du lägger en linje av ord
Och hoppas att det ska rimma.
Så blir du kastad överbord
I vatten där ingen kan simma.

Så du ber en bön till en Gud
Och hoppas att Han skall höra.
Men ingen ger det minsta ljud -
och Han har väl annat att göra.




Bunden vers (Rim) av Erik L
Läst 566 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-10-13 13:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tänkvärd text.

2019-10-14

  ULJO
Fin dikt
Kul att se dig. Det var länge sedan.
2019-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L