Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svedjekvinnan

Hon är kvinnan
vars hjärta
slår i takt
med granskogen
Kvinnan med
senor och muskler
tåliga som enevirket
Hon är kvinnan
som talar
trädens och skogarnas
så gåtfulla språk
Kvinnan som
berusas till doften
av färskkluven ved
Svedjekvinnan




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-10-13 16:44



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Skönt att läsa om enevirksseniga
kvinnor med granhjärtan istället för
seniliteten och träskalligheten
hos män med makt. Det ser vi gått om i dessa dagar.


2019-10-19

  Marita Ohlquist VIP
Fint porträtt av en naturnära kvinna!
2019-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP