Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mamma, säg vad jag ska göra

mamma, jag skriver att göra-listor,
söker febrilt efter gnistor.
springer efter det som inte finns,
letar efter en icke-existerande grind.

och mamma, säg vad jag ska göra,
jag bär och bär på en växande börda.
jag hinner aldrig fram,
vill ligga i din varma famn.

och mamma, jag är inte glad,
världen har inte nån m0rgondag.
mina systrar smittas av epidemin,
alla bryr sig ändå bara om ekonomin.

och mamma, vi är en generation utan hopp,
det är ingen som säger stopp.
pulsen går på hundrasjutton,
alla har alltid så bråttom.

och mamma, vi med tillgång till akademin,
vi tar oss igenom med amfetamin.
vi diskuterar platon och sokrates,
medan världen tappar sin fotosyntes.

och mamma, det var ingen som sa,
att vi alla någon gång kommer dö.




Fri vers av Saavedra
Läst 131 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-10-13 20:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Saavedra