Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Framtider?

Om du säger att jag lämnar dig
Och vi försöker förstå det praktiskt
Då skulle du få mig att fundera
Om du tänker ta det som en förnuftig människa

Så om du verkligen tänker så
Vem av oss sårar det mest
Och allt jag inte visade dig
Kommer du till slut att se

Genom alla våra tillvarataganden
Så hur skulle det kunna bli
Att en av oss vet att
Två av oss inte är ett alternativ

Det känns alltid i hjärtat
När en av oss tar farväl
Att lämnas bakom
Kommer en av oss få veta

Om du påstår att
Det finns en vinst i vår förlust
Må vi skingra dimmorna
Över ett slagfält där vi inte deltog

Du ser mig inte i ögonen
Reser inga anspråk om tvetydighet
Vad lever kvar av våra drömmar
Om vår värld är så söndrad

I ditt tal finns mycket att höra
Som jag inte kommer åt
Det blir ett pris att betala
En uppgift för var kommade dag

Vilka framtider vill vi avvara?




Fri vers av Arvast
Läst 143 gånger
Publicerad 2019-10-13 23:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Arvast
Arvast