Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avskedet från då


Vissa nätter har livet sex med 

hjärnan och i vissa fall får två

människor som älskat varandra 

samma bilder 

 

som om de aldrig separerat 

 

I vissa sängar ligger två hjärnor 

fysiskt nära från två helt skilda 

planeter. Inatt tänkte min hjärna 

att din hjärna blev så. 


Attiraljer. Stolpar. 

tänkte mig aldrig livet så. 

tänkte mig kärleken som vår 

i annan kropp en annan tid. 

Lika stark om inte starkare än så. 

Inatt så tänkte hon att du med tiden 

insett det att det du saknade var mod 

 

Det var nog trots allt inte jag som

dog. En kaprifol i doft av tystnaden 

som drog igenom blad till 

mark där i ett utsträckt land 

 

låg kärleken du trodde att vi haft 

i fjäderhatt men ser man på den

stinker lätt den är naiv och fjäder 

lätt . 

sin tyngd i illusion om att du

någonsin förstod. Brev på brev 

om din pappa. Som aldrig riktigt 

såg dig såg du dig själv var 

ju ditt liv för i helvete 

din mark ditt land 

var ingen kvinna, nån

som skrev, - ett djup en 

själ ingen bäck ett hav 

ingen vit klänning i en kyrka

 

det starkaste för dig 

 

för gardinen åt höger 

Dagg över fotbollsplan 

 

Om mod kunde stava stavar 

oss inte starkast 

 

blev hoppet om en ny tid 

som kom. 



 

 

 

 

 




Bunden vers av smultronbergen VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-10-14 07:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP