Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sankt Lucas: Västerås

Makens röst mellan patienter 

alltid, den hesa djupa

överraskande lugna 

den som varit med ett tag kunnat 

men inte velat. Inte på en lång tid. 

Hans sätt att håva in min tystnad 

ställa allt på spets. Glida mellan 

hopplöshet och hopp sammanfatta 

så det sistnämnde känns givet 

 

just så. Min terapeuts röst från 

2008. Det där året då separations

ångesten behandlades på allvar. 

Psykodynamisk och så full av klok

skap att jag länge trodde att han blir

min största kärlek. 

just så. Blandningen av dessa män 

som en och en utgjorde delar av vad

kvinnan inom mig behövde. 

Han hade knappt kommit på tal. 
den där finlandssvensken. Den 

andre däremot blev föremål för 

analys tills självmant vågat uttryckt 

[tråkig] uttråkad. 

just så. Såg honom resa sig från 

stol. Le med hela ansiktet så där som 

uppriktighet kan vara 

 

just så - var var det jag sa. Du

ska bli psykoterapeut och du 

kommer att bli bra. Ditt liv det

med. Du ska få se. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av smultronbergen VIP
Läst 163 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-10-14 09:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP