Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sju dagar, sju nätter

 

Sju dagar, sju nätter som försvinner förbi
ger en längtan där i min konspiratoriska själ
Ja  sju dagar, sju nätter av livsgrubbleri
ger det mig även rätten att säga farväl

En strävan mot ljuset där framtiden finns
det är en tanke som fyller mitt mod
I drömmen jag gömt det goda jag minns
som nu ger mig nyckeln till livspusslets kod

Att vandra mot målet med självklara steg
dit där som tiden kan ge ett nytt svar
Där ingen kan kalla mig ynklig och feg
för just mitt hopp är allt jag har kvar

Där står det en främling som räcker mig handen
där kan jag nu få bekänna mitt svek
I hopp om en trygghet i drömmarnas land
bort från detta trasiga liv som varit en lek

Att se sina brister det kan vara så svårt
men alla bör kunna få en ny chans
När någon står där och räcker dig handen
det kan ge livet en helt ny substans

När hoppet är borta blir tankarna fel
du ser ett avgrundens monster i spegeln
Då vänder du blicken för att göra dig hel
men du bekräftar då oftast endast regeln

Den regeln är att livet går upp och går ner
men alla dalar kan bli allt för många
Så det gäller att du då åt framtiden ler
och att hoppet blir det du vill fånga

Sju dagar, sju nätter som försvinner förbi
en väntan där i min konspiratoriska själ
Ja sju dagar, sju nätter av livsgrubbleri
ger det mig nu även rätten att säga farväl

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-10-14 10:13



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Jag har ibland tagit de utsträckta handen.
Bekänt min svaghet, känt en inre frid!
2019-10-15

  alicja lappalainen VIP
en dikt om hopp och trygghet,
2019-10-15

    annelie eriksson VIP
Jag kan bara säga:
-WOW<3!


2019-10-14

  Marita Ohlquist VIP
När livet känns svårt är en utsträckt hand en skattefri förmögenhet!
2019-10-14

  ULJO
Precis "När någon står där och räcker dig handen" Ta emot den, släpp stoltheten. Största problemet för många.
2019-10-14
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP