Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Smågodis

 

nu var den funnen glasklar lyft 

i alla vinklar låg där dun dun av

sorgens rester dun dun av liv 

 höjder av vårt  liv 

 

I könets veck ömhet 

 

 

Hans kostymer över Y stolarna 

kronans snus under vår säng. 

Ur nattens tröskel, tulpaner, 

de mångfärgade längs hallens ben 

 

hon hade kunnat stanna i sängen 

en hel dag rimma skämta leka 

journalist  så det var så det blev 

 

Ur draperierna steg vi åter fram det

handlade om år. Då jag försvann. 

på något märkligt vis borde han förstått 

var det skuldens uttryck gå tillbaks 

till han? 

I sekunder varje dag. Små filmer om 

det där. Oavsett. Kanske 

ett helt liv. 

Hon hade kunnat döda. I sekunder. 
kanske var det så även för dig under 

de där tre åren. Du höll det gömt som

annat gällande dig. 

Skriker till. Borta. 

över mitt land hänger lamporna i rad 

IKEA. I kören en kvinna som blir 

slagen. Hon hade tänkt bli president 

som barn. Fastnade i skammen 

I mitt land finns det sidor på nätet om

hur du går hem hos förskolans personal 

hur du ska vara klä dina barn. 

 

hon hatade dessa åttiotalister i smyg 

för deras dyra bröllop deras ointresse 

för orgasmen. Lite fint kunde hon kränka

dem till motivation om att äga sina egna 

liv. Så det gjorde hon. Ofta. 

 

livet som en märklig rätt. Intas bäst  

när människan är mätt. 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 117 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-10-14 17:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP