Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag rear ut min själ, den ska bort


stengästen


ju mer aktien faller
kommer verkligheten hem
och du står så stilla
och jag ser så liten ut

det var ditt tak
och du har bara ett
det går veckor och du saknas
jag är i bakfyllekurens våld

jag som bara bad om lite till
bara pirinen vet
det om det som kostar allt
how i wish, that i was REDACTED

sen gick det år och inget hände
någon lovade men lurades ibland
jag kunde inte glömma eller svika
det finaste nån sagt mig

det får inte vara inte sant
jag går med magisk balans
och stannar aldrig, jag är rädd
jag är lögnens zombie

skämtet kommer åt mig allsidigt
och jag har en uppmuntran
och ett stöd i luften
men allting skrattar till slut

nu finns här bara jag
och konspirationen
den har blivit alltför stark
att besätta dessa jävla djur

ut ur mitt hus och mitt liv
ut ur min tanke och min tid
släng mig bränn mig bygg mig igen
som ingen typ av älskare

jag skulle aldrig vågat älska dig
mitt slott är en kuliss
mitt palats är olokalt
och min resa är för otillgänglig

du vet en handling en grej
nåt du verkar menad för
men som du vet skulle döda dig
avgrunden som smyger

det var stengästen genaro
mitt i giftermålets festival
som äntligen fick kontakt
och vi lade ner våra vapen

ixtlan var en illusion
en utomjordisk utpost
det här är tyvärr allt
det här har faktiskt hänt

nån som såg ut som jag
du är inte där som vittne
nån som smittar och fäller
alla vaknar slutligen av äckel

det var inte jag, jag lovar
jag var livrädd, drog långt innan
jag kan höra ditt hjärta
det var någon annan

stjärnornas fikonspråk
skrivet i fingertoppsmek
på pergament av soma
vi är ännu gifta nu






Fri vers (Fri form) av Joakim P Udd
Läst 160 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-10-15 07:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Joakim P Udd
Joakim P Udd