Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Språk




Möten behöver inga andra uttryck
Den inre musiken ljuder textlös samtidigt som
Någon försöker tolka galleristens förklaring
Det ska finnas datorspel som inte har mål

Just innan sömnen sveper iväg oss
Orden löses upp till ett annat skikt
Hjärnan är som huset sängen är placerad i
Vissa dörrar är öppna vid uppvaknandet

I går lurade jag nästan mig själv
Jag vandrade runt en sjö från förr
Mina fötter tycktes stundon röra sig bakåt
Men där var också tre ting

Nuen, färden och människor
Vi träffades och log men hälsade inte
Tiden vi har förenar oss
Och det vi ändå är





Fri vers av DavidM VIP
Läst 315 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2019-10-15 18:14



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
Var hittar du dina liknelser undrar jag ibland. Kompassen kräver eftertanke för att läsas och att man hamnar rätt.
Tycker mycket om texten.

2019-11-06

  Marita Ohlquist VIP
Texten är en strålande stjärna på poesins himmel!
2019-10-30

    Peter Söderqvist
Du skriver om möten och människor och beskriver ett främlingsskap trots så mycket som förenar. Mötet mellan relationer och en innre värld är mästerligt beskriven. Tack.
2019-10-30

  Classico VIP
Så fint avslut. Tankar man känner igen.
2019-10-20

  Lars Hedlin
Mycket bra språket betyder och ger en extra dimensionell känsla...
2019-10-18

  KattenKin VIP
Håller med i mycket, hänger med i det mesta, men sen tappar du mig. Djup text som kräver omläsning.
2019-10-16

  ULJO
Ett fantastiskt och talande slut på en fin text.
2019-10-16

  Stanley Rydell
Stannar upp vid det lilla ordet ”ändå”, det irriterar mig. Är jag en av dem som ler utan att hälsa i en tid utan mål på en väg utan riktning? Hur spelar den inre musiken i mig?
2019-10-15

    ej medlem längre
Jag gillar din text skarpt! Språket innebär både möjligheter och omöjligheter. Kanske är det inte i språket vi möts, utan i tiden. Ett filosofiskt djup varvas med ett bildspråk som vill säga så mycket mer än att bara vara en utsmyckning.
2019-10-15

  Lottie Ålhed VIP
Mycket talande slut. Tankfullt och vackert.
2019-10-15

  Kungskobran VIP
Fint skaldat av dig om människan och dess vedermödor

När resan är enda målet
når man aldrig fram
2019-10-15
  > Nästa text
< Föregående

DavidM
DavidM VIP