Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi och de

Jag undrar vart vi som nation är på väg
När våra gränser år efter år hålls stängda
Med hänvisning till rikets säkerhet.

Vi färdas på farliga vägar om politiker
I fredstid överväger att sätta in militären
Mot den egna befolkningen.

Men det är skillnad på folk och folk
För inte fan har de tänkt sätta in stridsvagnar
Och skjutglada soldater på gatorna i Lidingö, Å no, no!

Där behövs det inga soldater
Där bor ett civiliserat folk
Där hörs det inga skott
För där bor de rika i
Sina villor och slott.

För all del sätt in militären, gör det!
Visa världen hur verkligheten efter två decennier
Av politisk egalitetsdvala ser ut.

Visa hur ni misslyckats med integrationspolitiken
Genom att blunda och förneka existensen
Av de parallella samhällsstrukturer
Som råder i utsatta områden.

För all del låt världen se den berömda svenska modellen för vad den är
Låt de se det misslyckade multikulturella experimentets sönderfall
Låt de vittna om förödelseomfattningen när ni så småningom
Vandrat färdigt genom ruinerna av det illusionskonceptet
Visa världen det vi alla innerst inne känner, det vi ser.

Att något vi de facto aldrig funnits
Att det alltid varit, och för alltid
Kommer att vara vi och de.




Fri vers (Fri form) av Barabbas
Läst 136 gånger
Publicerad 2019-10-15 22:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Barabbas
Barabbas