Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kafka


I den bortglömda staden bland 

ett än mer bortglömt folk 

satt en längtan fastklistrad i 

plikten. Om vore mer lik 

andra skulle sluppit längtan 

Den som i mitten 

av rutinen hölls på avstånd, 

icke mer. 

Gevärets pipa far över orättvisan 

skjuter plagiaten, en efter en. 

Betrakta mig när skjuter av honom 

kuken. Nog känns det trots allt

relativt bra ? Så. Jag gör det gärna

men tiden? Betrakta oss idag 

 

ännu relativt vacker frisk 

nykter likt en sommardag [skjuter oftast 

inte människors könsdelar] 


Under broarna den lagt sig i en ficka. 

Väntandes på något bra. [tiden]


När sorgen flämtat så pass länge 

att vardagen stannar i en närhet 

då känns humorn bra. Jagar 

idiotin likt galenskapens spöken 

likt Kafka betraktas vår historias

slut. Otänkbar. 

 

 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-10-15 23:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP