Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inför rätta

 

i det myller som utgör denna 

berättelse ska lampan riktas 

på viljan den som från bägges 

sidor varit ytterst stark 

 

Rädslan att förlora varandra

deras undergång. Nej. Mer 

korrekt rädslan för att inte få 

njuta av det liv som de bägge 

två väntat på. Som i dess närhet

var svår att skjuta på. 

svek dig hårt du hårdare. Du var så

mycket bättre på den ljumma medelvägen 

diplomatin. Realismen. 

Så förfinad i din konst att du inte vågade 

se bakom det till synes svåra inte

heller lita på det fabulöst starka 

 

min förfining var ett flämtande glas av 

kamp för överlevnad. Din jävul jävul

stavar rättfärdigheten den som inte

syns i lagen. Den som enbart känns. Där bakom. 

din orm din maskförgätna ordbok din

förbenade naivitet du broder duktig 

 

den berättelse vars blod stänker ner

två liv som kunnat glöda vi inte 

ämnade för ljumhet mittenfåra 

 

vår kärlek. Du domare av rättfärdighet 

när store herrn sätter punkt ska 

den lille informeras om betydelsen 

av brottet dess innebörd. Martyrskapets 

trådar i mina stackars fickor. Du står 


över för den fina lagen. Rättfärdighetens

evinnerliga dårskap. 

 

 

 

 

 




Fri vers av smultronbergen VIP
Läst 125 gånger
Publicerad 2019-10-16 00:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP