Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i okänt land

 

förlorar min kompass

under stormbyarna längs leden

plötsligt inför att stigen delas

drabbas jag av vankelmod

orons mara rider

uppgiven sätter jag mig

på en tuva vissen ljung

allt jag ser tycks mig hopplöst grått

 

ett hastigt öppnat schakt av sol

och lika hastigt slutet

fladdrande i ögonblicket

lugnet ger sig tillkänna

i luftrör och lungor

andedräktens ut och in i långa djupa tag

jag blundar 

mina knäppta händers ankare

och i en andra blick

på korsvägens gåta

syns mig svaret betydelselöst

ett större sammanhang råder

nu och i sinom tid

 




Bunden vers (Annat versmått) av Per Rydberg
Läst 364 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-10-16 13:40



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Ännu en av dina vackra dikter. Har kommenterat den i Populär poesi.
2019-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg