Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
scar var tvungen att skriva en ny, ty örnarna landade (och jag vet inte hur man tackar på annat vis)


Örnen, Erövraren II



”Det händer för mycket i sådana hjärtan när de går i varg, de som ensammas. Vi förväntar oss inte en återkomst.”

 

 

 

 

--------------------------------------------------

 

 

 

(skadan, och glädjen, och vi mitt i)

 

 

 

 

 

/ fysiska orsaker /

”hon är borttappad,
släppt i gytter och evig;

ingen kommer att tänja henne,
diagnosen av liv”





(en hustru under skav och tänder,
rör min skallra:

idag är jag gatlopp,
du kunde ha känt mig)





----------------------------------------





vad du stånkar,
ditt blod i tupp

och skövel, kejsarstaven
för min hedran:

nu går stora män i stora
skov, drevfolket

lägger mig i fågel,
en mö i fjäderspel;

det finns en avlivare i mig,
ur mina svältor

växer ett djur,
han kommer som kungar,

intränglingen



(herrar ska spritta
innan vi avslutar,

diagnos av örn:

köttet




är en utvandrare,
vad vi har av vettvilling i oss,

han som flyr)



fragmenten av hur min kropp
plöjde genom din:

du kommer att gå mig förbi,
en man i heder och spö

gör min honnör,
konsekvensen av hjärtslag



(och du har mig i förlåt,
du har mig

för kris och tid,
konsekvensen av mig)



det är en lägre gud
som har gått dig över

men hjärttrakten kan stånga dig,
kan resa en jätte

ur plebej,
brunstnerven i dig:

där är vi fosterkärlek,
vi som ensammas



(efterbörden

spränger mina ormgropar,
hur man stavar en missdådare:

skulle skydda henne,
Erövraren)



din hetlevran pockar mig
till stordåd,

flickan snärtad
men vad ligger i brudsäng,

tiggarskaran utlevd,
en stilla vrede

under örn,
kom som kungar



(skyddslingen,
det är han i tordön:

ditt hjärta


kommer aldrig


att rämna)




nu firas vi,
enväldare

av fä,
hjälten i undergång:

din ryggrad är längre där,
brudkronan som

släpper mig,


Erövraren





(den store helbrägdagöraren,
han som flyr:

den är det

och jag kysser,


konsekvensen av örn)




















”Det var skallen, de där kvinnorna, en stilla vrede: hon kom i kungar, hon.”

 

 







Fri vers av Scarlett Miryam VIP
Läst 319 gånger
Publicerad 2019-10-17 15:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Scarlett Miryam
Scarlett Miryam VIP