Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svåra ord

 

 

5-åringen hade lärt sig ett nytt ord hos
sin kompis, ett som han inte förstod.
När han frågade sin mamma, blev hon
lite generad och sa att det fick han fråga
sin pappa om, så när pappan kom hem
ville pojken genast veta vad en hallik
var för något. Pappan tänkte efter en
lite stund och sedan svarade han:

-" Det är en man som vill ha en del av
det en kvinna tjänar, så att han kan
beskydda henne."

Pojken nöjde sig med den förklaringen.

När familjen några dagar senare gick ut
och åt på en restaurang, satt de bredvid
ett par som, ganska högt, grälade om
pengar. Mannen sa:

-: "Nej, du får inte ett öre till!"

Kvinnan svarade med gråten i halsen:

-: "Men vad ska jag då leva av?"

De fortsatte så att prata om detta en
lång stund.

Pojken åt sin mat och lyssnade med
stora ögon. Så sa han plötsligt högt
så att alla kunde höra:

-: "Men pappa! Den där halliken låter
henne ju inte behålla några pengar!"

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 486 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2020-02-01 11:03



Bookmark and Share


  anits VIP
Härligt, jag ler när jag läser. Barn är underbara.
2020-03-14

  Anya VIP
haha Ler när jag läser.
2020-02-12

  Lynx63 VIP
=) Den gjorde mig glad.
2020-02-06

  bittemi VIP
Så härligt äkta!
2020-02-05

  Olof Lagerhorn VIP
Fint gestaltat och återgivet.
Ja humoristiska situationer
uppstår ofta ur missförstånd.
2020-02-03

  ULJO
Barn är barn. Härligt
2020-02-03

  Fem hjärtan VIP
Hahaha.. så underbart.. Barn är ju för ljuvliga
2020-02-03

  Eva Helene VIP
Men detta var ju för kul, ja se ungar! :)
2020-02-02

  Marita Ohlquist VIP
Bra text om ett barns sätt att dra slutsatser av given information!
2020-02-02

    Elisabeth Nilsson VIP
Alltså, så himla kul! Gissar att hans pappa kunde hålla sig för skratt.
2020-02-01

  överlevaren VIP
Barn roar med sin uppriktighet....


2020-02-01

    Birgersdotter VIP
ha ha ..kul
2020-02-01

  Lars Hedlin
Härligt och levandes!
2020-02-01

  Niliboy
Huga ligen va roligt, var det din son?
Ja, den var verkligen roligt berättat!
Heja heja!
2020-02-01

  Maj-Lis VIP
Ur en barnamun han man få vänta sej det mesta
2020-02-01
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP