Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hauwhidjem. Rhodjauwhim -


Ur. Kastanjeträdets tid. Hauwhidjem -





Jag vill samla själens
jord och stjärnetrådar
dana om dom
till glöd och arkivbläck
låta Ur, skratt och allvarchiffret
siffror, punkter och meningar
in och ur drömpennan min
släppa dom fria på pappret
se dom virvla ystert
för att sedan vira
dom inuti vilande vinge
i färgade mulldoftande löv
låta dom vaja och viska
varsamt från träd, till träd
genom skog, till skog
genom stad, till stad.
Allt sker, som sker -
och Allt är i Vardande
utanför mitt Gryningsfönster
som den djupaste hälsning
från Liv och mig -


Medan du ännu sover.













Fri vers (Modernistisk dikt) av J-M
Läst 192 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-10-17 21:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Aldrig har allitterationer varit så mjuka som i denna dikt, som det första solljuset en tidig morgon klär du världen i ett gyllene sken.
2019-11-04

    Peter Söderqvist
Du skriver längtan genom dina ord.
Det återkommande kastanjeträdet i gryningstimmen. Ger fina associationer.
Vackert.
2019-10-30
  > Nästa text
< Föregående

J-M
J-M