Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Försoning

I boken av Ian Mc Ewan med

titeln Försoning i dess filmatisering

dör de älskade under andra världskriget. 

Den döende författarinnan gestaltas i min

filmatisering av han döpt den andre. 

 

jag betraktar och betraktar den och 

frågar mig alltid var deras vita hus 

finns i det liv vi ännu lever. Hur såg det

ut smaken av ditt ansikte i mina händer 

det ansikte min framtid väljer och 

behöver inte fråga dig smaken av mig 

i de dunkla aningar av sorg i hörnet av 

ett liv dess sprickor 

 

där kniven blixtsnabbt hugger 

oavsett vardag dess bleka pärlband 

av fördragsamhet 

 

Leker med oss likt författaren och havets

draperier kastar sig mot evighetens 

stränder i det barnsliga uttrycket av 

filmens påhittade försoning 

 

De som förtjänade varandra men sköljdes 

bort de som lever men inte lever 

 

inte riktigt ännu inte riktigt ända in 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 120 gånger
Publicerad 2019-10-17 21:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP