Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Danke, danke kära Handke


HERR HANDKE (eller herr Peter)

Det bästa som har nånsin
vår kära värld hänt
händer nu och visar att
aldrig är försent

Till slut Nobelkommitte
var vis och rättvis
och valde herr Peter Handke
att få Nobelpris

Det var på tid att Akademien
äntligen sig lärde
hur ska det heliga priset
få tillbaks sitt värde

Utmärkelse som Handke fick
är visst förtjänt väl
med det Gud säger till oss
att allt har ett skäl

Fast det finns de som gillar ej
hans beteende
han bemöter ändå alla
med sitt leende

När elaka pressar honom
via ödets nyck
han viker sig inte under
hot eller förtryck

Och att trotsa elakheter
det krävs ett stort mod
och det klarar bara någon
som har ädel blod

Han fick pris för att med kärlek
vann i varje strid
äntligen vår kära Alfred
kan vila i frid

VI BÅDA TVÅ SKA VISA TILL
TVETYDIGA VÄRLD
ATT PENNAN ÄR MÄKTIGARE
ÄN VASSASTE SVÄRD

Peter Handke tack
för dina vackra böcker
du förtjänar Nobelpris
mera än Amerikansk rocker
och tack också för din
politisk åsikt
du är en ängel som
har uppfyllt sin plikt



`````````````````````````````````````
`` Mina gratulationer till Österrike ``
`` hälsningar till Griffen och Wien ``
`` fast mitt vykort är skrivet på svenska ``
`` det är postat i Serbien :) :) :) ``
`` ``
`````````````````````````````````````

Jovo Janjicic









Fri vers av Jovo Janjicic VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-10-18 12:42



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Leve Handke!
Leve Serbien!
2019-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Jovo Janjicic
Jovo Janjicic VIP