Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Har inga superkrafter att dra fram ur skjortärmen eller melanin. Sjunkit lågt och gömt mig i grottan.


Fantomsmärta

 

Du har slutat gilla mina selfies
Tjuvkika på mina stories med samma intensitet
Vi har amputerat alla förbindelser
till emojis,
Blivit privata på insta
Dumpat alla kontakter IRL

 

Neuron, neuron vilken planet är ni ifrån?
För jag upplever fantomsmärta,
Saknar dig i hela kroppen
Önskar jag kunde röra dig
På samma sätt som förut
När du log och suckade mot min axel
Smekte mina lår och sa:
”Jag känner på dina muskler”

 

Jag brukade tumma på dina ovanor
Se genom fingrarna på dina ögonbryn
innan Nespresso
Vi brukade äta nudlar i din soffa,
hångla till Spotify
Och jag ligga i sängen, se dig i profil
dra på hoodien
Tassa runt barfota på ditt nakna källargolv

 

 

Neuron, neuron, känns som hela jag är en stump
Fantomsmärta!
Somnar med skadade nervändar under täcket
Minsta lilla touch och jag är svag igen, baby
Vill kunna fingra på dig i samma släckta rum
Ända in i ryggmärgen
Men vet att du ej är på plats
Ibland kan 4 månader, 15 dar, 7 timmar
Kännas som slumpmässigt avfyrade atombomber!

 

Och jag saknar att vara en del av samma
blodomlopp, nerver, leder
Jag försöker lindra min fantomsmärta
genom att lura mitt hjärta,
spegla det

 

 

 

Mot nån annans hjärtslag




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 627 gånger och applåderad av 26 personer
Utvald text
Publicerad 2019-10-19 10:28



Bookmark and Share


  Oknytt
Så många snygga stofer i denna dikt!
2019-11-06

  Karina"Kia"
Nervcellernas drog ansvarig mottagare och överförande nervinpuls....kunna få svar på frågan.. Känna sig utfryst.. Känna avsaknad del av/ur livet...
Kärlekens smärta!
2019-11-06

    ej medlem längre
När frånvaron känns så otroligt, påtagligt närvarande, precis som dina ord...
2019-11-06

  BenGust VIP
Finns också ett liv utanför...
säger jag som bara sporadiskt
uppehåller mig här.

Anyway, beautyfully done.
2019-10-19

    ej medlem längre
Starkt om bristen på verklig kontakt och vikten av fysisk närvaro i en annan människa,
2019-10-19

  Larz Gustafsson VIP
Kommer av någon anledning att tänka på denna klassiker med Shangri Las:

https://www.youtube.com/watch?v=NHYFpLJbIgE

Finns även med Blondie (cover).

2019-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP