Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Känner er


Vid ett träbord serverades tapas 

prisvärd men utan att en enda 

tugga fick gommen att stöna utav 

välmod 

 

återkom för att stunden var 

tillräckligt angenäm för plånboken 

 

Så väljs liv. Äktenskap. Tänkte Calle efter att 

kärlekens lakan bjudit honom ännu en kalldusch 

 

han for som en galning genom sällskapslivets 

hörnor drog i varje tråd. Mycket snabbt satt han 

så vid det uppdukade bordet med tapas. 

Tänkte i korta ögonblick på längtans bord 

men vad var aptitens mening när belöningen 

hade suttit som en död fisk i strupen 

 

i de korta styckena av mod av sanning förstod 

han att det förmodligen låg något i förfiningen 

av aptiten i sig i väntan något som på sikt skulle 

få honom att bättre avnjuta de delikatesser 

han så innerligt sörplat i sig som ungdjur 

 

De tråkigaste kostymerna träddes över kropp 

maten åts av och leendet och aptiten bjöds 

till envar. Menyerna var så likriktade att han 

med spelat intresse kunde inta dem med van 

hand och gom. Det var få som såg hur magen 

vände sig illamåendet. 

Det var en förstklassig tapas som man säger 

i en av huvudstadens vackraste kvarter. Drar 

man honom i svansen kanske matens  rester 

släpptes breve. 

det är inte lätt att vara omsorgsfull och noga 

 

när man i själva verket hastar med det som 

livet har som låga. 

Gommen den som i sin nakna längtan 

aldrig får ha bråttom. Det kan bli tjockt då

riktig mättnad är en livsväg, farofylld 

 

för de som vet något om mat. Om liv. 

om kärlek. 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 128 gånger
Publicerad 2019-10-20 23:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP