Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gerard och Susan

Jag kom att tänka på Susan och Gerard som kom till byn för litet mer än ett år sedan. De var väldigt öppna och sociala, snart visste alla vilka de var och var någonstans huset de hade köpt låg. Leena och jag pratade med dem vid flera tillfällen. De hade köpt ett hus utmed Via Isola utanför själva centrala byn, inte så långt från  terassen med de fina åsnorna. Det fanns en del att göra med huset och trädgården, men de var fulla av energi. Båda hade arbete eller var på väg att avsluta sina arbeten i Marseille. Han som kock och skribent, hon som något med data där de gick att arbeta hemifrån. Båda två ville bosätta sej i Italien mycket på grund av de inte trivdes i vad de kallade `Macronland`. De ville bort.

Vi såg dem inte när vi var här i januari, jag såg dem inte i februari och vi såg dem inte i april,  jag såg dem inte i början på maj heller. Det verkade också som om det inte var gjort så mycket på deras hus. De var så väldigt tydliga och tog på ett bra sätt mycket plats. De tog plats på gatan, plats i baren och i butikerna. De kunde de gott göra för de hade något att så att säja, ta plats med. De tillförde något. Då kan vi andra gott bjuda på lite utrymme. Jag hoppades att det inte hade hänt något illa i deras liv som gjort att de inte kunde vara här i byn. Det var hyfsat varmt, det var i slutet av maj. Gick till glassbutiken beställde en kaffe, en kula med glass och en Stravecchio Branca, en utmärkt italiensk brandy. Gott.  

Några veckor senare träffade jag Gerard, han berättade att han varit i Marocko och arbetat i åtta månader. Susan var kvar i Marsielle. Han sa att hon snart skulle komma till Ceriana och deras hus. För övrigt ville de sälja huset av det skälet att det var omöjligt för dem att dels lämna Marsielle på grund av Susans arbete, och dels därför att Gerard skulle komma att arbete mycket i Marocko. Han upprepade att Susan kommer hit senast nästa vecka. Två veckor senare hälsade jag återigen på Gerard, han såg något böjd ut. Han berättade att det var olidligt mycket arbete med huset och att hela trädgården var på väg att växa igen. Han sa också att Susan inte kunnat komma till Ceriana förra veckan, men att hon helt säkert skulle komma hit om ytterligare en vecka.

Det gick ytterigare två veckor innan jag såg Gerard igen. Han satt ensam vid ett bord på Bar Rina. Han läste i en bok. Jag gick dit för att hälsa. När han tittade upp kunde jag se att han var trött och litet tärd. Han upprepade att det varit mycket arbetet med huset och trädgården och att mycket återstod. Han sa ingenting om Susanne - jag frågade inte om henne.

 

RogerK




Prosa av Roger Karlsson
Läst 422 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-10-21 13:31



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Bojkotta ockupationsmakten Marocko!


https://www.youtube.com/watch?v=080M6-VWRZU

2019-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Roger Karlsson
Roger Karlsson