Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Baiardo

I Baiardo, den gamla byn högt upp i bergen någon mil ovanför vårt Ceriana finns en mindre bergsplatå. Där finns en kyrkoruin. Kyrkan raserades av en jordbävning i mitten av 1800-talet. Mer än 600 människor dog i rasmassorna. Det är en vidunderligt vacker plats med utsikt över alptoppar och dalgångar, där moln och dimstråk stryker fram mellan terrasser fyllda med olivträd. Långt bort ser man medelhavet och litet av Imperia om det är klart väder. Här finns lämningar efter en kultplats för druider, ett romerskt tempel och den kristna kyrkan. Det är en bra plats för dem som vill bli religiösa. Vilka gudomar kommer att hyllas härnäst på den här platsen.

 

RogerK




Prosa av Roger Karlsson
Läst 278 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-10-21 14:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Roger Karlsson
Roger Karlsson