Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

1. Det lilla huset på udden

Om jag kunde ärva dina bräder så skulle jag vårda dem ömt.
Jag skulle se mina förfäders slit i dina ådror, jag skulle älska varje centimeter av din huskropp.
Men det kan jag inte.
Udden är såld, till kapitalet omvandlat.
Du såldes din själ och historia. Idag är du en lyxkåk.
Invid vattnet buren, invid ängen vilar du.
Där har farfar hamrat,
där har pappa målat,
där har farmor lagat köttsoppa och där har vi barn tagit våra första steg.

Där har mamma avslutat ett kapitel,
som aldrig går att köpa åter.




Fri vers av otämjd
Läst 303 gånger och applåderad av 10 personer
Utvald text
Publicerad 2019-10-21 23:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

otämjd