Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

2. Luftslottet som sprängdes

Hon låg på övervåningen
med sina barn lekandes i källaren,
hon vilade en stund.
Det blev tyst i huset.
Tyst ifrån källaren.
Barnen hade stängt in sig i en låda som gått i baklås.
Timmarna gick.
De hade svimmat när hon vaknade.
Förskräckt lyfte hon upp dem ur lådan,
blöta av gråt och svett,
och duschade av dem.
Med paniken skrikandes inombords,
av skuld och skam.

I huset på gatan med alla andra barnfamiljer.
I huset där skilsmässopapperet skrevs på.
I huset som var ett luftslott.




Fri vers av otämjd
Läst 212 gånger
Publicerad 2019-10-21 23:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

otämjd