Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstens hav

Mannen gick

längs öde höststrand

 

samlade på

vita fåglar

 

såg och hörde

havet sorla

 

kände vinden

ta i håret

 

 

ingen där

och inga fotspår

 

ingen annan

mer än måsen

 

ingen vän

och inget sällskap

 

på hans vandring

nära djupet

 

 

tankarna

är här och fjärran

 

där och då

när solen lyste

 

i ett nu

när vinden tilltar

 

och när svarta moln

blir flera

 

 

Mannen är

där han vill vara

 

längs en strand

som tiden lämnat

 

vid ett hav

som stiger högre

 

nära djup

och storm som kommer

 

 

långt från henne

men hon lever

 

som en bild

och som en viskning

 

och han hör

när regnet kommer

 

ännu hennes röst

så nära

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 443 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-10-23 09:12



Bookmark and Share


  Nils-Robert
Så fina ord. Så bra diktat
2019-10-26

  Kungskobran VIP
Målande fantasifullt
2019-10-24

  SvartPortal
Så fint skrivet!

2019-10-23

    ej medlem längre
Otroligt fint!

2019-10-23

  Lena Själsöga Keijser
det är
vackert att möta dina ord
att stiga in i orden
2019-10-23

  Öknens Ros VIP
Fint med havet, stranden och mannens tankar.
2019-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP