Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Doften av blyerts

Aldrig blir jag
den moderna teknikens poet
Älskar för mycket
doften och synen av blyerts
som fyller mitt block
Suddfläckar och
omarbetningar
Kan nästan ana raspet
från forna poeters
bläckfyllda fjäderpennor
De glömda orden
som skrevs på servetter
och bordsdukar
genom Absintens sken




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-10-23 20:12



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Valskungen Strauss brukade jämt
skriva ner notutkast på servetter.
Från fjäderpennans raspande bläck
anas stor lyrik. Ibland har jag blyerts
till hands när jag snappar upp
något matnyttigt från tv eller radio.

Själv gillar jag knattret från en Remington eller hederliga
gamla gröna Facitmaskinen.
Datorlandskapet är ju sån steril miljö.

2019-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP