Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Cykelturen

Vägar av grus
grå makadamm
cykeln rullar
allting kan gå
asfalt och betong
spelar ingen roll
dock inte vatten
kan man förstå

Cykeln i skogen
nerför backen
uppför höjden
på plan mark
mossa och ris
allt är möjligt
inget kan hindra
en blå Monark

Vättern runt
på tio timmar
tranor i luften
hjulen stimmar
trampar runt
fort ska det gå
de trettio milen
himlen är blå

Cykeln den långa
två på en tandem
kärlekstur på hjul
lätt hitta hem
utflykt i det gröna
inget som stör
trampa tillsammans
känslor som berör

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 259 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-03-01 07:10



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Härlig rimmad dikt om cykelkärlek på flera plan!
2022-03-02

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text om livets och kärlekens cykel.
2022-03-02

  Susen VIP
'En kärlekstur på hjul' glädjen känns i varje rad. Fint
2022-03-01

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Underbar bild med den blåa tandem cykeln!
Härlig text som ger mig fina minnen!
2022-03-01

  Eva Langrath VIP
Härlig text.
2022-03-01

  lodjuret/seglare VIP
Texten sinnena starkt nog berör, men vem bryr sig om vem som kör, kanske att en månskära kan locka, fram någon eller ut fås att plocka, någon som i laget ej stort stör...
2022-03-01

  Feliaxel VIP
Kul
2022-03-01

  Kungskobran VIP
Fint om våra älskade cyklar
2022-03-01

  Anya VIP
Härlig text med en blå cykel i centrum.
2022-03-01

  Maria Sundelin VIP
Vårkänsla
2022-03-01
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO