Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett försök till berättande poesi, typ.


fragment ur ett liv

Nytt.

Fortsättning.

Eller tillbaka blick

Just nu allt flyter allt nytt
Inget nytt inget flyter allt snurrar

Vem skulle jag varit om
om det som nu är sanning som
Då var lögn

men först gammalt
när det som hände hände Med brorsan nu halvbror
mamma och pappa
pappa och mamma
skyddar
rädda
Försöker rädda sin pojke
försöker skydda sin pojke
Blir tokigt
Försöker skydda sin pojke från polisen
Försöker rädda sin pojke från lagen.
Går sådär
Går inte alls
Går inte att skydda pojken
Går inte att rädda pojken
från sig själv

försöker ändå

försöker mycket ändå.

Gömmer undan grejor ljuger skyddar
Riskera själva att åka fast
Får pengar för att hjälpa
Mamma tar väskan med knark och gömmer
Mamma tänker skydda pojken rädda min pojke
Tar väskan och går
Polisen får inte hitta
Polisen får inte ta pojken min pojke
inte min pojke
pojken inte pojke längre
ung man nu
rymmer hemifrån
Bort från det här djävla hemmet
rymmer pojken som inte är en pojke längre
En unge man
rymmer
mamma gråter
kommer in till andra pojken
jag
Mamma kommer in till andra pojken
jag
och gråter
Det är så svårt
Mamma säger Det är så svårt
Pojken, den andra lilla, jag, försöker trösta
Håller om sin mamma
Tröstar sin mamma
som gråter
Jag tröstar min mamma
Han den andre
Den stora pojken
unge mannen
rymmer
åker dit
gång på gång
lång historia
livslång historia
börjar där.
Börjar med att rymma från ”Det här djävla hemmet”
mamma gråter
jag tröstar

gång på gång
igen och igen

länge från och till
placerad
fängelse

igen och igen

mamma skyddar
mamma försöker rädda
sin pojke
ljuger gömmer
försöker

Det går sådär.




Fri vers (Fri form) av PEEL
Läst 339 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-10-25 14:16



Bookmark and Share


    PEEL
Tack!
Ådran för det.
Det tyckte jag om att höra!
Kram!
2019-11-13

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Berörande, bror !
Tack
Fortsätt
Väntar med förväntan på ditt fortsatta skrivande, du har ådran för det, det är tydligt!
2019-11-13
  > Nästa text
< Föregående

PEEL