Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyft upp mig

Vissa tankar är förbjudna
Vissa drömmar
För oss i aftonlandet

Verkligheten är;
Koskenkorva upplevd genom
Andedräkten hos
Den som borde tagit hand om dig men
Aldrig gjorde det

Pengar är undantagstillstånd
Ingen vet
Hur man hanterar välstånd
I aftonlandet

Närhet är bilder med för få pixlar
Som säljer en del av dig
Som borde vara din
Till en främling och
Huden är det minst smärtsamma
I bilden

Som ett skrikande hav i huvudet
Stör de
De förbjudna drömmarna
Om
Att någon
Något
Skulle komma
Och lyfta upp dig

Säga att allt var okej
Att kärlek är mer än en mask
På en smärtsam krok av stål
Att du inte behövde nå ytan som en fisk
Rädd och förnedrad för
Att du vågade tro

I aftonlandet borde du veta
Att ingen hjälper dig utom du
Men också allra minst
Du

För var söker man tillstånd
Att flyga?




Fri vers av amarcord
Läst 201 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-10-28 05:19



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Hård verklighet, blir ledsen för dem som haft det så. Stycket satt som en smäck. Tycker mycket om dikten, så mycket att jag ska spara den. Tror inte man ska invänta tillstånd, bara ta sig friheten, och dikten flyger. Landar i mitt hjärta. Tack!!
2019-10-28
  > Nästa text
< Föregående

amarcord
amarcord