Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömstoder

Jag möter dig i bottenlös sömn
där du ber mig att blunda
att söka efter en människa
eller en dörr på glänt
bakom oss smälter öknen till glas
ett dån av speglar

du som fäste skuggorna vid kroppar
och steg på kullerstenarna
från den blinda processionen
som bar de älskade på sina axlar
de döda upplöses och sjunker
närmare sitt språk

du ska lämna mig i ögonblicket
då jag sträcker handen genom spegeln
och drar dig ur det svarta glaset
där du ville drunkna
plocka skärvor ur mitt hår
med din mun




Fri vers av Grävling
Läst 303 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2019-10-28 11:46



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
En text med stort djup
2019-11-09

    Lena Staaf VIP
Fin dikt med stort djup. Hur finna varandra genom mörkret?
2019-10-28

  Ulf Carlsson VIP
En dylik dikt är för bra skriven för att bara applåderas! Den lämnar mig dock inför ett arbete med mig själv - och det kanske är ett gott syfte.
2019-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling