Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

frihet

sälta
 så skönt
faller
du

stilla
  vaknar du
 så djupt
inuti

frihet
 bryter
tystnaden
 still

kyss 
 mina läppar
låt smaka
salt

... frihet

 




Fri vers (Fri form) av Fredric
Läst 492 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-10-28 23:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag gillar diktens estetik och stilistik. Samtidigt ser jag inte helt det band mellan sälta och frihet som jag förstår det som att du bygger upp, eller möjligen vad sältan symboliserar. Kanske skulle den tjäna på om man underbygger läsarens förståelse för begreppsparet mer? Dikten är på något sätt åt det minimalistiska, men likväl uttrycksfull och den ger mig en varm känsla även om jag inte kan säga att jag helt förstår vilken.
2019-11-02

  Elaine.S VIP
Styrkan i friheten känns, salt behövs i livet men det känns som om det bara är en del, en pusselbit, i den totala friheten. Som en människa som tar ett steg fram, för att ta plats, i ett djupt livsbejakande andetag.
2019-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Fredric
Fredric