Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under handläggning

 

Där igen

där byråkratiska kvarnar mal

mitt livsöde

min personlighet

mina behov

min historia

Ut kommer det igen

färglöst och torrt

blodlöst och tårfritt

svartvitt och greppbart

Plötsligt tydligt

 

Trots bästa välmening

Förnuftiga riktlinjer

Så måste det bli

Rättssäkert

Person blir till nytt ärende

i undertecknandet

av "samtycke till överlämnande av uppgifter"

Just i den stunden

Makten att tolka och förstå

inte längre min

Ett lätt obehag

Bortförklarat med

förnuftets förnissa

 

Förminskandet

jag samtyckte till

tvingades gå med på

Chimären av kontroll

är priset att betala

för hoppet

 

Blanketter

planer och formaliteter

Redan alienerad

vad är kvar av mig nu?

syns jag ens?

Som en pappersplatt kopia

av mig själv

Ser mig plötsligt

med andras ögon

Så lätt att gå vilse så

 

Var själv en av dem

En gång handläggare

också hemmablind

pratade blanketter

formaliteter och arbetsgång

Som om det var viktigt

för någon annan

Människor försvann

blev kunder, medborgare

sökanden eller sakägare

 

Det var bäst så

Då går de att sortera

ställa på kö

lägga på hög

svettas över

ge godkännande

ge avslag vid behov

bara platta människor

går att handlägga

 

Att inte ta in alla fakta

en överlevnadsstrategi

Alla livsöden

viljor och önskemål

Byråkratins lag

- platta till

eller bli tillplattad

Känn inte för mycket

eller känn dig tillplattad

av ditt eget utmattningssyndrom.

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Briza media
Läst 299 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-10-29 13:06



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Berörande om integritet och byråkrati..
2019-11-02

    Lena Staaf VIP
Bra skrivet! Du fångar både den som sitter framför skrivbordet och den som sitter bakom. Hur människor plattas till av byråkratin
2019-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Briza media
Briza media