Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Judas , Quetzalcoatl och Tutankhamuns grav

Judas vaknade en morgon
och såg sig själv i spegeln

han var bitter och trött

hans läppar var torra
och de mörka ringarna
runt ögonen var
mörkare än någonsin

Föraktfullt såg han sig om
efter något att hata
Tv:n var fortfarande på

Någon har klottrat
i Tutankhamuns grav
med blyertspenna
och ful handstil

"Alan was here"
"The Curse has been unleashed"
"Tutan is dead..."

(Tutankhamuns grav skulle restaureras
Sedan kom arabiska våren och det "lades på is"
som man säger)

Farao själv ligger inte i sin sarkofag
utan i någon slags glasmonter
blottad för världen

han är sandgrå mumifierad och stel
Ingen vacker syn

men bara hälften så stel och ful som Judas
där han står framför spegeln
i sin tegelgrav
på Vetekornsgatan 5A

och tänker
att det var typ här
Quetzalcoatl
tappade sin fjäderskrud
och Jörmundgandr
stal hans vingar




Fri vers (Fri form) av Lili B VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-10-30 18:56



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Det mytologiska stoffet från olika världsdelar inramar den moderne Judas´ självförakt såsom en levande begravd i det nutida flimret.
Vi vill alla vara delar av ett sammanhang och förstå vår position i dagsläget.
Kul grepp om en aktuell nutidskänsla!
Tempusbytena i början och slutet ger en dramatisk effekt.
2019-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Lili B
Lili B VIP