Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en svensk lejon


jackpott


nej, nu ryter lejonet
efter något rött
det utkastade lakejonet

x'Nedras tuttars tröst
mörkalvens komplott
små eldar på ditt bröst

tortyren gör dig fri, min vän
andas in din egen död
ät ett lik vid vägkanten
du var ljus och ska bli bröd

döda något dött
det sista levande pompejonet
brölar efter kött

kamratpostens överskott
mänsklighetens höst
ensam joker, jackpott

hämta den, om den är röd
gula tider kommer sen
rädda mig som saknar nöd
mata mig mot framtiden




Fri vers (Fri form) av Joakim P Udd
Läst 99 gånger
Publicerad 2019-10-30 23:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Joakim P Udd
Joakim P Udd