Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration Markus 13 Bild Google


Var beredda!


Ingen vet vilken dag eller timme slutet kommer,


inte ens änglarna,


eller ens Guds son.


Bara Fadern vet det.


Var därför beredda och håll er vakna,


eftersom ni inte vet

när den tid kommer som Gud har bestämt.


När jag kommer tillbaka

blir det som när en man har rest utomlands.


Innan han for överlät han ansvaret för huset åt sina tjänare.


Var och en fick sin uppgift,

och portvakten fick order om att hålla sig vaken och beredd.


Var alltså beredda och håll er vakna,


för ni vet inte när husets herre kommer tillbaka!


Kanske blir det på kvällen eller vid midnatt


eller strax före gryningen


eller tidigt på morgonen.


Låt honom inte komma över er helt plötsligt

och hitta er sovande.


Det jag säger er här gäller alla människor:

Var beredda på att jag ska komma tillbaka!




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 326 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-10-31 13:49



Bookmark and Share


  mare VIP
Så sant!
2019-11-11

  ResenärGenomLivet VIP
Viktiga ord...
2019-11-02

  Niliboy
Ja i går var jag redo, trodde min svaget
Var slutet till en ny början! Slapp gå å handla idag fredag, behövde vila, men i morgon lördag den andra skall jag nog orka!
2019-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP