Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min Man

Inspirerad av Leonard Cohen's "I'm Your Man"
Och "Fields of Joy" av en okänd författare
Detta sett från hennes sida

Här vi finns i världens vimmel
Kanske just i detta nu
Här inunder samma himmel
Möts i myllret jag och du
En stöt, en känsla, ett klick
Ett svindlande ögonblick

Sänd som av en högre makt
Du kom att dela min dag
Kom att gå i samma takt
Följa samma stig som jag
Bli min moatjé och min spegel
Föras fram av samma segel

Du ser mina goda sidor
Och de inte fullt så goda
Som där djupt i hjärtat bor
Ett djup som ingen förr fått loda
Trots det du håller mig kär
För att jag är jag och den jag är

Så skönt det känns att våga
Hålla om och hålla av
Att öppet visa min låga
Min glädje över det ödet gav
Den trygghet som jag känner
Bringar frihet, kraft och vänner

Där frågor ekat utan svar
I tyst och tveksam retorik
Nu min minsta kommentar
Får kvick och glad replik
Min monotona monolog
Har blivit munter dialog

Du är min trygghet och min hamn
Mitt värn mot nattens oro
Då rastlös ängslan utan namn
Som mörkrets skuggor foro
När jag väcks av morgonbruset
Kan jag le i gryningsljuset

Jag gläds att se dig komma
Det hopp du i hjärtat gjuter
I kamrar förr så tomma
Nu fylls av dig och så jag njuter
En högre makt min bön har hört
Och dig till mig har fört





Bunden vers (Rim) av Gunnar Barkenhammar
Läst 132 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-10-31 19:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Barkenhammar
Gunnar Barkenhammar