Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Wagner och döden


Jag får säkert höra att jag är okänslig.

Efter att döden besökte oss,
och jag bara gick.

Richard Wagner spelade
och höstlöven föll.

Och mitt i sorgen dansar
skillsmässopapprena runt
i sin makabra dans.

Och hatet frodas.

För jag åter igen skulle dra åt helvete,
och inte visa mig mer.

Så det blir nog mer Wagner ikväll.

För ikväll skall jag skriva massor och tänka på den annalkande döden.


Och låta Wagner gunga min själ till ro.


Ensam.




Fri vers (Fri form) av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 366 gånger och applåderad av 16 personer
Utvald text
Publicerad 2019-11-01 09:38



Bookmark and Share


  Kaptenlöjtnant
Wagner var Hitlers stora idol
2019-11-14

  Murrey
En vacker men smärtsam förklaring av hur ett hjärta slungas ut i ensamhetens närvaro.
2019-11-13

  StinaJ VIP
Berörande, som en Tristan och Isolde som för övrigt är ett mästerverk. Så lyssna tänker jag. För i operans värld stillas känslor. Nu har jag inte lyssnat så mycket på Wagner utan på hans samtida Verdi. Båda stora mästare och dessutom födda samma år. Och dessutom stora tonsättare båda två.
2019-11-10

  Monika A Mirsch VIP
livet i all sin nakna utsatthet - stiligt formulerat!
2019-11-06

  Kungskobran VIP
Fantastisk stämning i dikten,
Wagners Ragnarök passar bra till
2019-11-06

  Mia Bergenheim
Gillar styrkan i texten, den blir vacker med vreden som dova trummor i bakgrunden. Wagner dånar men texten har en mjuk ton. Underbar!
2019-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP