Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensam fågel

"Kära höstdag. Hur är det fatt
ibland är du så himla vacker, men så plötsligt
vänder du bort dina vackra färger från mig."





Snart faller jag på is, de mörka trapporna
förbi dagen,
förbi alla tysta ansikten, genom en tunnel
av månader
av släpande bilköer,
ymnigt snöfall. Så aldrig
till havet. så ogästvänligt och kargt,
som ensam fågel på mager kvist
undrar så hur stjärnor blir till.


Intill låghusen.
så nedtryckta att knappt skuggorna får plats i dom.




Övriga genrer av Lars Gullberg
Läst 226 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-11-01 10:48



Bookmark and Share


  Mats Kitok-Lundmark VIP
Här klär du verkligen dina känslor i levande ord. Så känner många. Jag brukar klamra mig fast i stearinljus och hemtrevnad då.
2019-11-01

  Lottie Ålhed VIP
Fylld av höst på väg mot vinter och månader som går fyllda av instängdhet och undran/förundran . Fint skildrat.

2019-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg