Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kajsa ketamin rabblar alfabetet





först fick jag beskyddarkänslor
är det ett åldertecken?






när du skriker
klätt i ett skratt
skriver med ögonen
bokstäver i blodkärlen:

jag smälter
just nu
jag smälter
ser du?



jag ser dig
jag tror jag varit
likadan



ville inte bli som alla andra
ångrar ändå
den väg jag vandrar
när hon rabblar
narkotika hon prövat
i bokstavsordning


fast det varit
a hell of a ride
tog mig tillbaks till
2012
när du bara va 15
eller så

ja



och isberg
sticker ut
i döda hav
i läder
boan runt halsen
som buffert mot vattnet
snaran du valt
all skit som du har svalt





och att röka hasch är
improvisationsjazz
man bara trevar sig fram och
hoppas att det lirar och att man
inte vaknar upp med blodiga fötter i tvättstugan
väcks av grannen som säger:
"det här är min tid, man måste boka
dont you know?"

och du låter musiken spela där inne du har
utbildats länge
i mörka gränden
ville jag se dig bättre
men där trodde du
att jag skulle missa skammen
som kapat ansiktet



och du pratar om fester i fina villor du härjat
sen erkänner du
att det var dom som härjat dig men kan inte sluta
vill inte
bli som dom

nej

var hamnade du sen?
du har hamnar överallt
vems ord har du ätit jag vet att jag
svalt allt, men inte smält
vill ha dom kvar att
forma mig, i vems säng
finns avtrycken efter dig dom
kan inte byta lakanen
knappt röra sig när du
smälter över dom




hur många kvinnor och män
har lagt anspråk på ditt skinn
och läst med fingrarna, gåshuden
som blindskrift

helt fel

som dagstidningen
slängd
innan eftermiddagen
som apoteken
du kan utantill
rabblar narkotika du prövat
i bokstavsordningen




och jag vet att vättern fryser när du stänger din mun
och jag vet att den böljar
bakom dina ögon
och jag vet att den skenar
om jag släpper din hand
och jag vet att du dränker
dig själv ibland


jag hade 30 våta kvadrat
du fyllde upp ett tag
och sen skrev jag ditt namn
i lakanen, dom smälte
och rann
medan du jagar
i bokstavsordning
och hoppas
du en dag ror i land





















Fri vers av Love Död
Läst 139 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-01-04 15:01



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Ömsint och blödande porträtt med flera svidande vackra formuleringar, "gåshuden som blindskrift","Vättern böljar bakom dina ögon".
2020-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Love Död
Love Död