Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

färskt kött, gamla tankar

jag kände en flicka som stal en bil
ryckte på axlarna i rätten, kallade det

allt är relativt-teori


it was bound to happen
när du parkerar i den här staden

och du fick
lite motion



hon har suttit sin tid




och dom tjatar om att löven faller där ute
och här sitter vi och undrar om dom nånsin suttit still
och om vi även finns till
i grannens datorsimulering
och att jag nös igår och om min luft tagit sig till sri lanka än
eller lidköpings pizzafabrik, finns man
i varannan vesuvio i västsverige
vid det här laget

eller är allt bara
falsk marknadsföring




börjar varje morgon med att hälsa döda vänner
hivar upp sig mellan pluto och nåt svart hål
hon avger ekon, ropar:

vi är också utomjordingar, för er

och blottar streckkod i nacken
färskt kött, gamla tankar
står det i kassan när hon scannas





relativitetsteorin =
du borde va stor som en myra vid det här laget
för alla gånger dom pressat ihop dig
tappat upp dig på flaska och kastat i havet
du är ett rop på hjälp från förr

och dina armars notarie
publicerat streck
för varje gång du dött
ett långt ett till vänster
och på höger
ännu längre




det börjar strax under vecket, slutar väl
i skaraborg nånstans


blodlinjer
fulla med sand



och idrottsläraren som frågar
vilken boll som ska tas fram, du bara
hit med kulan, jag vill öva rysk roulette
ja

så fri man bara kan bli
och du liftar dit
som nån slags kaosmatematisk
självmordsassistans



och nånstans mellan vecket i din arm
och skaraborg
kom du på
att det som inte syns
är störst av allt




the darkness in your eyes





äter ljus i lokalen
du bljer våran rymduppfattning
damen

will you spare a light och du bara nä
det är min tur
att få allt


nu när jag väl knäckt koden











Fri vers av Love Död
Läst 177 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-11-03 01:57



Bookmark and Share


  Rublev
en störtflod av associationer
starka vilda crazy djupa lekfulla ordbilder tumlar omkring
jag dras med, fångas, hjärntvättas
ser livet en anings klarare tätare
och andas lite lättare
och minns slutscenen i Gökboet när indianen kastar det tunga badkaret (har jag för mig att det var) genom fönstret och drar sin kos ut i frihet
2020-03-06

  Kungskobran VIP
Dina dikter är verkligen annorlunda och unika
Fing
2019-11-05

    Lena Staaf VIP
Kastas ur och i verkligheten med halsbrytande fart och en slags svart vrede.
2019-11-03

    ej medlem längre
Gillar verkligen din stil!
2019-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Love Död
Love Död