Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konferensen


På en konferens i Västerås var 

temat okänt. Publiken i medelåldern

största misstagen redan gjorda 

En del hade låtit övervikten segra andra 

kämpade med att övertyga sig om att 

de fattat några självständiga beslut alls 

i livet. 

Längst in in i hörnet satt en arbetslös 

kvinna. Hade gått fel. 

Hon plockade och plockade uti sin väska. 
Önskade febrilt att stänga av sin smart

phone. Under lunchen tog de flesta fisken. 
Det var så man gjorde. Fisk var bra. 

När andra halvlek var avklarad och kvinnan 

redan deltagit i grupparbeten blev hon 

utsedd till gruppens talesman. Hon var 

den ende av de 6 enhetscheferna som 

orkat uppvisa någon slags hopp kring 

betydelsen av att vara och bevara respekten 

i det lilla. I den enklaste av kommunikation 

även dem emellan. De flesta rapade upp

slitna fraser ögonkast i mjugg. Ironi och 

sarkasm på en väl avvägd nivå.   Rätt följt

av halvt dolda gäspningar. 

Då middagen vankades uppstod så en

sällan skådad uppriktighet hos de 

samlade gästerna. En for bokstavligen 

i golvet. Räddades av den vakne arbetslöse 

som morgonen därefter klev ut ur hotell 

rummet med ett sving som inte synts 

sen -92. Arbetslösheten hade en punkt 

mindre och ett äktenskap till ända må

ni tro. 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 102 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-11-03 21:55



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Sjukt skön poetisk skröna om en sjuhelvetes mysig huvudperson. Ett fantastiskt ramverk man kan fylla i med egna detaljer om vad som riktigt hände där i Västerås. Så bra fångad konferensstämning med leda ut i mungiporna.

2019-11-04
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP