Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vintras

Dagen är en ordlös sång
träd som rasslar av vintervingar
cystor i barken, vibrerande strängar
frusna toner av vind

och dikten blir en droppe sav
en handfull solvarm jord
sparad i kroppens botten

stråkens skär mot ryggens kotor
bland granarnas snötäckta grenar
sover ofödda skalbaggar
svepta i ett tunt lager sol




Fri vers av Grävling
Läst 229 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-11-03 21:59



Bookmark and Share


  Judas Ekholm VIP
Sprudlande brutalvacker. Du hanterar bokstäverna, orden, meningarna, stroferna, dikterna till fullo.

Applåder och karatesparkar!

[Och bokmärke förstås...]
2019-11-04

  Kungskobran VIP
Fantastiskt målande poetisk vinter
2019-11-04

  Ulf Carlsson VIP
Melodisk hantering av dikten som ett vinterns stränginstrument.
2019-11-04

    ej medlem längre
Tänker på musik, kanske en cellos mörka toner.
2019-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling