Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Tropånåtter"


Sverige och Japan räknas visst som de mest sekulariserade/oreligiösa länder i världen.

När man frågar svenskar om de tror på Gud, är ett vanligt svar att de inte är religiösa, men att de "tror på nåt". Att de ber ibland, och att de tror på nåt slags liv efter detta.

Definitionen av att vara religiös är att "tro på nåt" högre som vi ber till, och nåt slags liv "efter detta".

Tänk om vi skulle börja kalla Gud för "Nåt" och vår religion för "Tropånåtter" ....
Då skulle plötsligt statistiken drastiskt öka, och vi svenskar bli rätt så religiösa.




Övriga genrer av Margo
Läst 145 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-11-04 04:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Margo
Margo